Топ теми

Ретро фото от времето, когато ритали в Свищов, отприщи спомени в ексобластния на Кюстендил Й. Татарски: Поли тичаше по 25 км на ден, но си остана нереализиран талант като мен

С ретро снимка отпреди няколко десетилетия, на която е с кмета на Симитли Апостол Апостолов-Поли, бившият областен управител на Кюстендил Йордан Татарски задоволи любопитството на приятеля си Петър Байкушев как е изглеждал на младини. На черно-бялото фото Данчо /вляво/ и Поли са с нахакано отворени яки на ризите, а бъдещият градоначалник е довършил стрийтф стайлинга си с пуловер с остро деколте, който и днес се смята за най-уютната и мека модна находка. С 3-дневната набола брадичка и закачливи лимби, покриващи врата му, от километри си личи, че като млад Апостолов е бил доста непокорен и абсолютно олицетворение на термина „лошо момче“.

„Снимката е правена по времето, когато с Поли играехме заедно футбол в Свищов”, уточни Татарски, който в малкото дунавско градче първо учи финанси, кредит и застрахователно дело във ВФСИ „Д. А. Ценов“, а после става и преподавател в Стопанската академия. С Поли се засичат във ФК „Академик“ /Свищов/.

„И двамата бяхме луди глави, но той значително повече“, коментира по адрес на бившия си съотборник и настоящ приятел, който дори му станал кум на сватбата, Й. Татарски.

Той си спомни още, че Поли играел като централен защитник и на терена бил истинско „перде“, освен това

„дишаше колкото два коня и тичаше по 20-25 км на ден. Сила си беше, но си остана нереализиран голям талант като мен“.

Със снимката Татарски, който беше главен секретар на ексминистъра на МРРБ Росен Плевнелиев, а днес е най-върлият поддръжник на Корнелия Нинова, си изпроси и комплимент. Негов приятел установи, че много прилича на Фреди Меркюри.

Апостол Апостолов

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *