Рязък спад на новите случаи на коронавирус у нас, 9 в Благоевград

За изминалото денонощие са установени 95 нови случая на коронавирус в България, което е с 101 случая по-малко от вчера. Изследвани са 3155 проби, сочат данните от Единния информационен портал. 

Разпределението по области по настоящ адрес на лицата е, както следва: Благоевград – 9; Бургас- 1; Варна- 2; Видин – 1; Враца – 1; Габрово – 2; Кюстендил – 5; Пазарджик – 7; Пловдив – 23; Разград – 1; Сливен – 1; Смолян – 1; София (столица) – 39; Стара Загора – 1; Шумен – 1.

Общо потвърдените случаи на COVID-19 в България са 8733. От тях активни са 4327. 4106 са излекуваните лица. 25 от тях са регистрирани през изминалите 24 часа.

В лечебни заведения за болнична помощ се намират 610 пациенти с доказана коронавирусна инфекция, от които 34 са настанени в интензивни отделения и клиники.

Националната информационна система показва, че у нас медицинските служители, при които е констатиран новият коронавирус, са общо 506. 

300 са починалите лица, при които е бил потвърден COVID-19. Има един починал за последното денонощие. 

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Велина

    Ами имайки предвид колко граждани от ромски произход се изнасят из Европа през последните седмици без маски и кихаики и кашляики из летището … Наистина вълната сигурно ще е по плавна в България… Но това не означава че няма да има… А и докато не се направят систематични и безплатни тестове няма как да знаем колко заразени има…

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *