Само за дами: Ето 7 неща, които трябва да спрете да очаквате от другите

Никой не идва на този свят, за да оправдае чуждите очаквания, а да бъде щастлив. За да започнете още днес да работите върху добруването си, вижте дали не правите следните седем неща, от които е удачно да се отървете.

1. Спрете да очаквате хората да се съгласят с вас
Заслужавате да сте щастливи. Заслужавате да живеете пълноценно. Не позволявайте на чуждите мнения да ви карат да забравите за това. Не сте дошли на този свят, за да оправдаете очакванията на другите и не трябва да мислите, че другите хора трябва да оправдават вашите. Колкото повече одобрявате собствените си житейски решения, толкова по-малко одобрение имате нужда от някой друг. Трябва да се осмелите да бъдете себе си и да следвате интуицията си, колкото и страшно или странно да се окаже всъщност. Успехът е да живеете живота си щастливо и по свой собствен начин.

2. Спрете да очаквате да бъдете уважавани повече, отколкото уважавате себе си
Истинската сила е в душата и духа, а не в мускулите. Трябва да вярвате в себе си, да бъдете себе си и да имате желанието да действате по съответния начин. Решете сами, че отсега нататък никога повече няма да молите някого за любов, уважение и внимание към вас. Вие сами трябва да ги проявите към вас. Важно е да бъдете мили с другите, но още по-важно е да бъдете мили със себе си. Когато практикувате самоуважение и любов към себе си, вие си давате възможност да бъдете щастливи.

3. Спрете да очаквате (и да имате нужда) другите да ви харесват
Никога не забравяйте собствената си цена. Прекарвайте време с тези, които ви ценят. Без значение колко сте добри към хората, винаги има някой, който ще ви критикува. Усмихнете се, игнорирайте тези хора и продължете напред.

4. Спрете да очаквате хората да се впишат във вашата представа за тях
Да обичаш и уважаваш другите хора, означава да им позволиш да бъдат себе си. Когато спрете да очаквате хората да се държат по определен начин, може да започнете да оценявате самия себе си. Бъдете внимателни и уважавайте хората такива, каквито са, а не какви искате да бъдат.

5. Спрете да очаквате хората да разберат какво мислите
Хората не могат да четат мисли. Те никога няма да разберат как се чувствате, освен ако не споделите. В живота трябва да общувате с хората открито и ефективно.

6. Спрете да очаквате околните да се променят драстично
Ако вашият любим човек има навик, който се надявате да изчезне с времето, тогава най-вероятно това няма да се случи. Ако наистина имате нужда той да промени нещо, бъдете честни и сложете всички карти на масата, така че този човек да разбере как се чувствате и какво трябва да направи. Или приемате кои са те, или избирате да живеете без тях.

7. Спрете да очаквате останалите да бъдат добре през цялото време
Бъдете по-добри към хората, отколкото трябва, защото всеки, когото срещате, води битка с живота, точно като вас. Зад всяка усмивка или проява на сила се крие вътрешна борба. Не забравяйте, че прегръщането на светлите моменти в живота не означава да игнорирате тъмните. Подкрепата, споделянето и помощта на хората е една от най-големите награди в живота.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *