Само 6 месеца продължи авантюрата на треньор от ДЮШ на орлетата в Разград, приемат го обратно в Благоевград да оглави елитните 17-ки

Само 6 месеца продължи авантюрата на треньора от школата на орлетата Илко Христов в академията на хегемона „Лудогорец“. Специалистът попадна в епицентъра на чистката, предприета в края на миналия сезон от тогавашния директор на благоевградската ДЮШ Радостин Александров, и се изнесе в посока Разград. В първия ден на настоящата седмица обаче договорът му с 9-кратните шампиони беше прекратен и от 1 януари 2021 г. го приемат обратно на стадион „Христо Ботев“, за да оглави формацията до 17 г. в елитната група. „Отново съм у дома, по-хубаво от вкъщи няма. Ще имам възможност да работя с деца, които аз съм селектирал. Очаква ни сериозна работа“, коментира Христов. В кампанията дотук формацията беше предвождана от Радослав Митревски, който вече е част от първия отбор в екипа на мениджъра Уорън Фийни. Благодарение на колегата си новият стар наставник тръгва през пролетта от  четвъртата позиция в класирането, с равни точки с втория ЦСКА и третия „Септември“ /Сф/. 

В най-краткия откъм мачове за пиринци отминал месец на „Дъбравска“ 1 спазиха традицията и излязоха с предложение към феновете за излъчване на най-красивия гол на месеца. В спор за приза влизат Преслав Йорданов и Красимир Станоев, които отбелязаха всичките четири попадения в двубоите срещу „Кариана“ /2:1/ и столичния „Септември“ /2:0/. Двамата се разписаха по  веднъж във всяка от срещите. Участниците в анкетата ще избират измежду изпълненията на централния нападател и на съотборника му в халфовата линия на дербито в монтанското село Ерден. Йорданов вкара с прецизен до милиметър шут по диагонала, а Станоев препарира противниковия страж с мощна тупалка от 25 метра. Приликата между двата гола беше, че паднаха след рикошет съответно в лявата и дясната греда. Във визитата срещу „Септември“ тандемът отново сработи за 3-те точки в рамките на 120 секунди, след като Станоев първо изведе Йорданов на празна врата, а след това на свой ред наказа домакините за нескопосан опит на защитник да върне топката към своя вратар.


Кр. Станоев /вляво/ и Пр. Йорданов вкараха всичките голове на пиринци през ноември

Един от гласувалите, познал победителя и изтеглен с жребий, ще получи предметна награда и 50 лв. ваучер за онлайн залагания.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *