СДС лидерът и бивш зам. кмет в Петрич Хр. Батев се закле като общински съветник след дълга сага заради неправилно отчетени бюлетини на изборите

Лидерът на СДС в Петрич и бивш зам. кмет Христо Батев положи клетва като общински съветник на вчерашната сесия на ОбС. Той влезе на мястото на Тодор Янаков от АБВ след решение на Административен съд – Благоевград, потвърдено от ВАС, за пренареждане на мандатите заради неправилно отчетени бюлетини. След като се закле, Христо Батев седна до общинския съветник Валентин Парапунов и се включи в заседанието, което започна с приемане на дневния ред. Към обявените 45 точки бяха добавени извънредно още 3 относно определяне на дейността „Топъл обяд“ като местна, разглеждане на предложение за разполагане на временни търговски обекти на две улици и отстраняване на явна фактическа грешка за ПУП.

По традиция първата точка бе свързана с въпроси към кметската управа от страна на граждани. От това право се възползва общинският съветник от ВМРО адвокат Велик Гогов, който остави бутилка с мътна течност на банката, за да илюстрира какво тече в чешмите на село Гега, когато има вода.

„Настоявам да се вземат спешни мерки, жалко е в 21-ви век хората да се молят за вода и да плащат кал”, заяви Велик Гогов и добави, че от селото са започнали подписка, която ще предостави в администрацията.

Общинският съветник зададе още три въпроса относно подобряване на уличното осветление, възможността за изграждане на кръгово кръстовище в кв. „Шарон”, и изиска разбивка на разходите за така наречените„легнали полицаи“ по ул. „Рокфелер“ до кръстовището на пазара.

Зам. кметът Минка Салагьорова отговори, че тече частична подмяна на уличното осветление, за да се направи кръстовище, е нужно становище на АПИ,  и обеща да предостави допълнително справка за „легналите полицаи“, ограничаващи скоростта, и за водния проблем.

В заседателната зала беше управителят на „ВиК” ЕООД Ивайло Христов,   който  от вчера вече е вр.и.д до провеждането на конкурс за мястото поради изтичане на 3-годишния му мандат. Общинските съветници гласуваха да бъдат закупени 2 багера за „ВиК“, след което преминаха към останалите точки от дневния ред по текущи въпроси, като даване на съгласие за удължаване на срока за погасяване на кредити по трансгранични проекти, за запис на заповед в полза на МОСВ по проект с европейско финансиране и др.

От утре до края на седмицата в общината ще има поредица от празнични събития  по повод три бележити годишнини – 100 г. от обявяването на Петрич за окръжен град, 95 г. „Петрички инцидент“ и 108 г. от освобождението на града. Общината ще направи съпричастни съвременните поколения към славното историческо минало на Петрич, като тематичните прояви ще бъдат само на открито и при спазване на противоепидемичните мерки.

 БЕТИНА АПОСТОЛОВА


Велик Гогов попита за водния проблем в с. Гега и сложи бутилка с кална вода на банката

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *