Селска пърженица с праз и сланинка

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
сланина – 50 г
чушки – 3 – 4 бр.
домати – 2 бр.
праз – 15 см от 1 стрък
яйца – 2 бр.
сирене – 50 – 60 г
сол – на вкус

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Запържете сланината на тиган без мазнина, докато си пусне мазнината и стане леко хрупкава.

Прибавяме нарязаните чушки и праз-лука. Готвим 4-5 минути до омекване и полуготовност.

Прибавяме нарязаните домати и готвим 10-тина минути докато доматите омекнат и си пуснат соса.

Слагаме 2 яйца и сиренето натрошено. Разбъркваме внимателно до готовност на яйцата и вашата пърженица е готова.

Сервирайте пърженицата с домашна пърленка или препечен хляб./gotvach.bg

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *