Синът на Корнелия със 130 бона заплата

Кризата не плаши сина на Корнелия Нинова – Рафаел, който наскоро получил повишение. Справка на „Ретро“ със заплатите в банката „Голдман Сакс“ в Ню Йорк, където повече от 4 години наследникът на шефката на БСП гради кариера, показва, че годишното му възнаграждение е нараснало на цели 78 936 хиляди долара, или 130 хиляди български лева.

Това означава, че месечно Рафи разполага с по над 10 хиляди лева, за да живее охолно. В престижната финансова институция той работи като количествен анализатор и използва математическите си умения за добруването на банката гигант. Той се е установил в престижния нюйоркски квартал „Манхатън“ и за момента няма никакви намерения да се прибира в България.
Синът на Нинова е на американска територия от повече от 8 години. За Щатите той замина, след като завърши Софийската математическа гимназия с пълно отличие и още като ученик бе сред най-добрите в световните олимпиади в точната наука. После продължи образованието си в елитния университет „Бъркли“, като майка му се хвалеше, че следването му там е подсигурено от стипендия. Едва след като Рафаел се дипломира, стана ясно, че в „Бъркли“ не се отпускат стипендии на студенти чужденци, а семестриалната такса е в размер на 30 хиляди долара годишно. Това означава, че за бакалавърската степен по математика, статистика и икономика на Рафи Нинова е пръснала 120 хиляди долара, като в това число не влизат джобните пари за личните разходи на наследника ѝ, които му е превеждала.

Инвестицията обаче си заслужавала и Рафаел до момента е успял да изкара повече, отколкото родителите му са платили, за да получи солидното си образование. Съвсем вероятно е скоро синът на червената лейди официално да стане милионер зад Океана.

Майка му с нетърпение очаквала коледната му ваканция, за да успее отново да го види. Рафаел рядко се прибира в България, а пандемията от Ковид-19 съвсем наруши плановете му през тази година. Преди няколко месеца синът на лидерката на социалистите навърши 27 години, но все още идеята за брак и деца му е чужда. Макар Нинова да е споделяла, че няма нищо против да бъде баба, до момента Рафи не е заявявал публично връзките си и не е водил кандидат-снаха на родителите си от Америка у нас. Когато се прибира на родна земя, винаги е сам.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

4 Коментара

 1. Габи

  Как не ви е срам да плюете момчето, което за мащабите на САЩ и работата, която работи, не взема особено високо възнаграждение. А в същото време вие тук получавате пари на ръка, кой го осигуряват кой не, и се радвате на тулупите и ткп ? Просто трагично …

  Отговор
 2. Безплатно просвещение за "калинки"

  Тази е патологична лъжкиня, още като студент вземал стипендии, сигурно от някои “наши” хора, които пари после са им връщани стократно от нагласени обществени поръчки, т.е. с наши пари!

  Отговор
 3. Нямам Думи

  Реално с бърза справка можете да видите, че за да живееш в Манхатън, тези пари са крайно недостатъчни. Трябва да изкарва двойно на това, за да води спокоен живот. Явно майчето помага с допълнителни финанси.

  Отговор
 4. А лъже младите българи за хубав живот

  А Нинова тук в България лъже от години младите българи, че им подобри живота.
  Нали нейният е на яка заплатка в чужбина, защо да й пука за чуждите деца живеещи и работещи в България.
  Като се е изучил в чужбина, защо не го прибере да живее и работи в България, както другите млади българи, които работят в България.
  Лицемерие ниновско за младите хора в България.
  Вервайте й.

  Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *