СКАНДАЛНО! Санитарка в дупнишка болница открадна 300 лв. от починал от Ковид-19 мъж

Санитарка в дупнишка болница е откраднала 300 лв. от починал от Ковид-19 мъж. До разплитането на скандалния казус се стигнало, след като Петя Стоянова от Дупница е подала жалба до ръководството на болницата и до полицията с твърдението, че от багажа на брат й, който е починал от Ковид-19, са откраднати 300 лв. Всички санитарки са привиквани на разпит в РУ Дупница Санитарката Виолета К. си признала, че е откраднала парите в моргата, докато е подготвяла тялото на 49-годишния за погребение.

Репортер на „Струма“ се  свърза с Петя Стоянова. Ето какво заяви тя: „Брат ми почина на 9 ноември във вътрешно отделение на една от болниците в Дупница. Някой може да каже изгубила брат си, а се вълнува, че са му откраднати парите. Не е така, няма кой да го върне, но аз закарах брат ми в болница да го лекуват, а не да го крадат, и то когато вече е бил мъртъв. Той е починал, докато го транспортират с линейка от едната сграда до другата, и го връщат пак там, откъдето са го взели. Две санитарки вкарват трупа в моргата, като Виолета З. остава вътре, за да го подготви за погребение. С него е бил и багажът му с портофейла. Аз изтеглих 300 лв. от дебитната му карта и му ги дадох, за да има пари в него, докато е в болница, ако се наложи да плаща. Бях с племенницата ми, която отвори портфейла и каза, че вътре има само 10 лв. Останах изненадана, 300-те лева ги нямаше, а брат ми  нищо не е плащал, защото беше зле. На 17 ноември подадох жалба до ръководството на болницата, но все още нямам отговор. Затова подадох жалба и в полицията. Преди дни от там ме уведомиха, че санитарката си е признала, че е откраднала парите на брат ми. Не мога да повярвам, да откраднеш парите на мъртвец. Какво ли си е купила с тези пари и като ги е харчила как ли се е чувствала…”, попита Петя Стоянова.

Санитарката Виолета З. все още е на работа във вътрешно отделение.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА 

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

1 Коментар

  1. ВЪЗМУТЕН

    Съболезнования на близките,но за съжаление такива са санитарките,много често съм се сблъсквала с тях,поради тези причини,да крадат,лошо отношение към болните.Лошото е,че никой не им прави забележки.На някой са приближени.Но щом си е признала,редно е да я уволнят.Ако те нищо не направят,съдете я вие.Ако пък не нека БОГ ДА Я СЪДИ.

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *