СКАНДАЛЪТ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА! Кметът на Перник Станислав Владимиров: Корнелия Нинова живее свой собствен живот, който пречи на БСП

Истинска война се разрази между кмета на Перник Станислав Владимиров и лидера на БСП Корнелия Нинова. След като ИБ на НС на БСП в две поредни решения се разграничи от най-успешния си кмет заради вдигнатите такси битови отпадъци за населените места на общината и идеята му за реформи в областта на културата, Владимиров заяви:

„Корнелия Нинова живее свой собствен живот, който пречи на развитието на партията. Тя не движи БСП в модерна посока, като на социалистите им липсва визионерството”.

По думите му Нинова е една много малка част от БСП, която ще отмине. Не трябва да й се отделя толкова внимание. Владимиров е категоричен, че няма да напусне БСП.
“Аз не искам Корнелия Нинова да ме обича, но можеше да погледне малкия екип, с който работя и правим промяна”, отбеляза Владимиров.
В защита на кмета Ст. Владимиров застана ИБ на общинския съвет на БСП в Перник:

„Изразяваме своята позиция в негова подкрепа не само защото в годините назад Перник не е имал толкова успешен кмет, който изведе перничани от наследената безпрецедентна водна криза. Намали задълженията на община Перник с над 11 млн. лв. за една година (при наследени повече от 34 млн. лв. дългове). Заедно със своя екип продължава да променя ежедневно облика на града ни и да работи за своите съграждани. Добрите резултати от управлението на Станислав Владимиров се виждат от всички нас и това намери ясно отражение в престижната класация „Кмет на годината”. БСП от повече от 15 години не е имала „Кмет на годината”, а сега с гласуването на хиляди хора от цялата страна Станислав Владимиров заслужено спечели този приз. Най-важната оценка – тази на хората, вече е получена“, се казва в позиция на бюрото.

В нея се казва още, че не приемат ИБ на НС на БСП да насажда напрежение, без да е взело предвид мнението на местната си структура, на кмета, издигнат от БСП, и на гражданите на Перник. „Отзвукът от позициите на ИБ, изработени, без да е воден разговор с кмета на община Перник и неговия екип, групата общински съветници на БСП и без да се потърсят фактите, поставя в изключително деликатна позиция партията ни в навечерието на предстоящи парламентарни избори”.
Позицията на ИБ на НС на БСП, свързана с предстоящи реформи в сферата на културата в Перник почива на базата единствено на медийни публикации, които не отразяват намеренията за реформи на кметския екип. Тези промени ще бъдат изработени след разговори с представители на културните институти и обществеността на Перник“, се твърди в позицията.
Все още няма становище по конфликта на областната структура на БСП в Перник, тъй като още не са конструирани ръководните органи на партията в Перник след конгреса. От членове на досегашното ръководства става ясно, че и областното ръководство ще подкрепи Владимиров.


КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *