Скандалът със съдийския шеф К. Гергинов се разраства, негов колега го нарече „долен лъжец“, клубен бос го заплаши със съд

Скандалът със съдийския шеф Костадин Гергинов се разраства след поредните разкрития за методите на неговото управление, откакто оглави ключовата комисия във футболната централа. Срещу непремерените му изказвания възропта неговият колега Петър Петров, който беше засегнат от твърденията, че е бил сменен като съдийски наблюдател на предстоящия мач между „Левски“ и „Лудогорец“ заради пристрастията си към сините.

„Потресен съм. Това е долна лъжа на Гергинов. Мога да определя думите му като интрига. Това са пълни небивалици. Готов съм да се подложа на детектор на лъжата. Аз не съм бил назначаван за съдийски наблюдател, за да ме сменят. Нямам право на такъв наряд, защото съм ВАР-мениджър и в тази среща ще тестваме новата система за видеонаблюдение. Пълни небивалици говори този човек“, изригна Петров.

Атака срещу К. Гергинов подеха и от ЦСКА 1948, след като ги посочи като един от клубовете, в които има специален човек за работа с реферите. Новакът в елита излезе с официална позиция, в която заплаши председателя на СК със съд. Ето какво написаха червените с адресат Костадин Гергинов:

„По време на гостуването Ви в студио „Дерби“ на 12 април 2021 г. на въпрос за Имена на служители в клубове, които отговарят за съдиите“, Вие съвсем умишлено си послужихте с името на ФК ЦСКА 1948 за пример. Пример обаче за какво? ФК ЦСКА 1948 държи да получи отговори от Костадин Гергинов на въпросите: Какво имате предвид с думите, че във ФК ЦСКА 1948 работи човек, който отговаря за съдиите? Как се отговаря за съдии? Намеквате ли вмешателство в работата на съдиите от страна на клуба или негови служители? В добавка на Вашето изказване споменахте, че в жалбата на ФК ЦСКА 1948 към Съдийската комисия има специфична за реферите терминология. Истината обаче е, че клубът въобще не е подавал жалбаи. Още по-малко с визираната от Вас терминология. Какво имате предвид и тук? Защо, г-н Гергинов, намесвате точно ФК ЦСКА 1948? Може ли това да е „съзнателна грешка“? Все пак сме сигурни, че високопоставен човек като Вас проверява фактите си, преди да говори публично. Не осъзнавате ли, че с изказването си пряко уронвате престижа на ФК ЦСКА 1948, граден от създаването на клуба? ФК ЦСКА 1948 ясно и точно заявява, че от началото на своето съществуване никога не е влизал в контакт със съдии с цел каквото и да е било вмешателство в работата на българските рефери. Ако Вие, г-н Гергинов, имате друга информация, сега е моментът да я изнесете публично. В противен случай можем да тълкуваме Вашите думи само и единствено като клевета по адрес на клуба и служителите му и очакваме Вашето официално извинение. Ако не получим конкретен отговор от Ваша страна, сме склонни да потърсим такъв в съда“.

В полемиката с нови разкрития срещу съдийския началник и подопечните му се включи и благодетелят на „числото“ Цветомир Найденов, който призова властите да започнат разследване срещу някои представители на футболната Темида и техните доходи. „Може би дойде време някои хора в българското футболно съдийство да отговарят пред съд, КПКОНПИ, НАП… откъде са примерно 5-те апартамента, магазина, апартамента в Несебър, къщата в строеж в Симеоново… като си държавен служител на 2500 лева заплата, примерно. И защо те прикриват началниците с високи оценки в даден мач, каква е тяхната полза? Машинист, как така ВАР в главата на Попи“, написа хазартният бос в интернет профила си, визирайки очевидно международника Никола Попов.

„Да напишеш жалба до Съдийската комисия на БФС срещу Попи е като едно време да напишеш жалба до Комисията по хазарта срещу Черепа… излиза Машиниста и ти обяснява, че Попи има вграден ВАР в главата, а в ДКХ /б.р. Държавната комисия по хазарта/ излиза някой подобен индивид и ти обяснява, че Националната лотария не е лотария, а всъщност е… турнир по покер… и всичко е точно. Всичко това е до време… истината винаги лъсва към края и се налага да се криеш като мишка в Дубай“, добавя Цв. Найденов.

ТОНИ КИРИЛОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *