СЛЕД ЗАПОЧНАТ ПРЕДИ 3 Г. РЕМОНТ! Перничанка възмутена: В спешно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“ условията са мизерни

Перничанката Милена Александрова сигнализира за изключително лошите условия в спешно отделение на МБАЛ „Рахила Ангелова“, след като придружила баща си за лечение. По думите й екипът на отделението е внимателен и компетентен, но притеснително било впечатлението й от шокова зала и изключително мизерните условия.

Причината за това е започнал ремонт преди около 3 години на част от стаите, където се обслужват пациентите, дошли по спешност в здравното заведение. Заради нарушения от избраната с обществена поръчка фирма, която е извършила ремонт само на две стаи, тя е отстранена, а два кабинета стоят неремонтирани от десетилетия.

„Избраната фирма за ремонт на спешното отделение не извърши предвидените дейности по обновяването и беше отстранена. Предстои избирането на нов изпълнител до края на месец януари тази година. След процедурите се очаква в рамките на 6 месеца от текущата година да започне ремонт“, обясни директорът на болницата д-р Анатоли Митов. Едва в понеделник той е получил информация, че са предвидени нови средства за ремонт на спешното отделение в болницата в Перник.

Вчера пък излезе информация от зам. министъра на здравеопазването Михаил Околийски, че е получена огромната сума 45 млн. лв. от финансовото министерство за пернишката болница.

КРАСИМИРА СТОИМЕНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *