СЛЕД ТРАГЕДИЯТА С ЛИФТ В ИТАЛИЯ: 5-годишно израелче е единственият оцелял

14 загинали и едно дете в критично състояние. Това е равносметката след падането на кабинка от лифт край езерото Лаго Маджоре в Италия. Трагедията стана в неделния ден, когато много хора се възползвахa от хубавото време и края на тежките ограничения заради коронавируса в Италия.

Единственият оцелял е 5- годишно израелско момче, което е настанено в тежко състояние в болница в Торино.

“Това е ужасен момент за мен и за нашата общност, а мисля и за цяла Италия. Особено в този момент, когато започвахме да рестартираме. Тези хора са си мислили, че излизат в хубавия ден… Ние насърчаваме всички да излязат, да останат навън, за да можем да се възстановим от този ужасен период, който всички преживяхме. Вместо това, се случи ужасно бедствие, заяви Марчела Северино, кмет на Стреза.

Трагедията се разиграла по обед край курортното градче на брега на езерото Лаго Маджоре. Кабинката паднала от височина около 20 м, когато се намирала на стотина метра от горната станция. По всичко изглежда, че се е скъсало главното въже.

Въжената линия превозва за 20 минути туристи от Стреза до връх Мотароне, на надморска височина от близо 1500 м. Оттам се разкрива красива гледка към Лаго Маджоре и Алпите. По време на трагедията в кабинката са се намирали 15 души. По линията се движат две кабини с капацитет до 40 души всяка.

“Правителството, както и всички институции, са естествено ангажирани да разберат причините за случилото се. Но те също се ангажират да бъдат близо до семействата на тези, които са загубили живота си и по-специално детето, което, както знаете, е в болница в Торино в критично състояние.
Въжената линия е била реновирана през август 2016 г., а през 2017 г. е била направен преглед на поддръжката. В края на миналата година са били проверени самите въжета”, обясни министърът на транспорта на Италия Енрико Джовани.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *