След 2 г. напомняне МРРБ започна ремонт на осветлението на пътните възли за Петрич

Макар и със закъснение, вчера МРРБ стартира ремонтните дейности на осветлението на пътните възли за Петрич на АМ „Струма“, които не работят от близо 5 години.

След няколко писма на петричкия депутат Георги Динев до регионалния министър Петя Аврамова тя беше обещала работата по проблемните участъци да стартира не по-късно от 18.03.2020 г. и да приключи до 05.04.2020 г.

Според Динев, който вчера на път за парламентарния контрол в НС спря да нагледа изпълнението, строителите обяснили, че първо ще бъде възстановено осветлението на пътен възел Петрич-Мелник, а веднага след това ще продължат ремонтните дейности и на пътен възел Генерал Тодоров, пътна връзка Марикостиново и пътна връзка Петрич-Кулата.

Припомняме, че Динев и колежката му Даниела Савеклиева още през 2018 г. алармираха Агенция „Пътна инфраструктура” за огромните тъмни участъци по Е-79. Динев натисна министър Аврамова за осветлението на пътните връзки в Петричка община, а Савеклиева – за пътния участък на международния път Е-79 от местността Антените до кв. „Струмско”. И двамата депутати подчертаха, че още от 2016 г. повечето от осветителните тела не работят, а друга част от тях светят само през светлата част от денонощието, което е причина за честите катастрофи в двата участъка.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *