След 30 г. пауза възпитаник на бившия Учителски институт представя самостоятелна изложба в Дупница

Възпитаникът на бившия Учителски институт „Свети Иван Рилски“ и галерист Ивайло Орманков представи първата си самостоятелна изложба „Спомени и мечти“ в Дупница.

„Моят преподавател в Учителския институт доц. Ивайло Попов е човекът, който ме насочи към живописта. Това е първата ми самостоятелна изложба в Дупница. Картините в изложбата са предимно от тази година. Техниката е мокро в мокро, мокри се листът и се рисува с много вода, с акварелни бои. Нещата нямат прилика с реални обекти в действителност, всичките са плод на моето въображение. След 30 години пауза отново представям моя изложба. Преди това съм имал изложби и в други градове в България“, сподели за вестник „Струма“ след откриването на изложбата Ивайло Орманков.

Да уважат събитието присъстваха колеги на художника, негови преподаватели от бившия Учителски институт и представители на община Дупница. Изложбата беше открита от уредника на Общинската художествена галерия Катя Йоцова, която от името на кмета на община Дупница инж. Методи Чимев връчи поздравителен адрес на художника.

НИКОЛАЯ ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *