СЛЕД 5 Г. ЖАЛБИ И ХОДЕНЕ ПО МЪКИТЕ! Задължиха собственици на 4-етажна къща в Благоевград да изградят подпорна стена към ул. „Околчица“, изкопът им свлякъл пътя

Изкоп за 4-етажна кооперация при ул. „Околчица“ 18А в Благоевград от години държи нащрек живеещите в съседните къщи и при всеки дъжд свива сърцата им дали колите им няма да се озоват на дъното, тъй като пътят непрекъснато се свлича и руши.

Проблемите на комшиите започнали преди 5-6 г., когато ромска фамилия, работещи в чужбина, започнали строеж на нов дом. Вместо първо да вдигнат подпорна стена откъм пътя, за да не създават опасност за минаване по ул. „Околчица“, която е само с едно платно, те построили сградата и зарязали дупката да зее, разказаха пред вестник „Струма“ комшиите. Те няколко пъти подавали жалби в кметството без резултат, като отговорът винаги бил един и същ – че общината няма отношение към подпорната стена и тя трябва да се построи от собствениците на сградата.

Пореден сигнал с протестна подписка от всички семейства в района е депозиран на 28 май т.г., а конкретният повод бил, че вероятно заради пандемията трите ромски семейства се прибрали от гурбет и започнали да стягат етажите си. 

„Отговор на жалбата си още не сме получили от общината, но явно нещата този път са задействани и са ги задължили да предприемат мерки, защото преди дни започнаха да изграждат подпорното съоръжение“, доволни позвъниха във вестник „Струма“ съседите с надежда, че от кметството ще проследят до края градежа, за да не остане наполовина свършена работата.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *