Слънце и облаци се редуват днес

Днес над по-голямата част от Южна България ще преобладава слънчево време, преди обяд над югозападните райони ще има значителна облачност, но до обяд ще намалее. Над Северна България и по Черноморието ще преобладава облачно и мъгливо време, на отделни места ще превали слаб сняг. В Източна България ще духа слаб североизточен, в Дунавската равнина – източен вятър. Максималните температури ще са от минус 1-2° на места в северните до 8-10° в крайните югозападни райони.

Над планините ще преобладава слънчево време. След обяд от запад ще започне увеличение на високата облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 3°, на 2000 метра – около минус 3°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време и на отделни места в северните райони ще превали слаб сняг. Над южните райони след обяд ще има и разкъсвания на облачността. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 3° и 6°. Температурата на морската вода е 11-13°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Атмосферното налягане e ще се задържи малко по-високо от средното за месеца.

На 02.12.2020 слънцето ще изгрее в 07:39 часа и ще залезе в 16:52 часа. Продължителност на деня 09:13 часа.

На 02.12.2020 луната ще изгрее в 18:28 часа и ще залезе в 09:28 часа. Осветеност на диска в 0h UT 98 %. Фаза на луната: след пълнолуние преди последна четвърт.

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *