Слънчево и тихо време с температури до 26 градуса

Предстои слънчев есенен ден с разкъсана облачност и температури между 21 и 26 градуса следобед. Най-топло ще бъде в районите на Плевен, Ловеч, Пазарджик, Благоевград и Сандански, предава Нова телевизия. Сутринта в Източна България и по поречието на река Дунав ще има гъсти мъгли, които впоследствие ще се разсеят. Слънчево с рехава облачност в планините. Температурите по най-високите части ще са около 13 градуса, в ниското – до 20. Черноморието ще осъмне в мъгли, които в хода на деня ще се разсеят. Температурата на въздуха ще е между 19 и 21 градуса.

Мъглите и безветрието традиционно задържат замърсители в атмосферата. Тази сутрин концентрации на фини прахови частици над допустимото са регистрирани във Видин, Плевен и Пловдив. Очаква се тази ситуация да се запази в следващите дни.

Към замърсителите в края на седмицата ще добавим и запрашеност от Северна Африка. Обширният облак пустинен прах, който е обхванал Централна Европа се измества на изток към нас. В България в последните дни на седмицата запрашеността във въздуха ще е видима и осезаема в западната половина на страната.

Хубавото време ще се запази такова до края на седмицата и в началото на новата. Температури сутрин  ще са около 10 градуса, следобед в най-топлите часове – до 23-25 градуса.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *