HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Спешният кабинет в болницата в Дупница пред затваряне, лекари отказват да работят срещу 60 лв. на дежурство

Спешният кабинет в общинската болница в Дупница е пред затваряне заради отказа на лекари да работят в него срещу малките заплати. От няколко дена управителят на болницата доц. Д. Недин, неговият заместник д-р Йордан Никулчин и бившият управител д-р Любомир Таушански са включени в списъка за дежурства, за да не затвори кабинетът.

Както “Струма” писа, джипита отказват да работят срещу 60 лв. за нощна и 50 лв. за дневна смяна в спешния кабинет в общинската болница. Една от лекарките, които даваха дежурства, е напуснала и графикът „виси“.

Управителят на болницата доц. Д. Недин заяви по повод създалата се ситуация: “Молих лични лекари да дойдат на работа в кабинета, за да не го затворя, но те ми отказаха с мотива, че е унизително за тях да работят за такива пари. Преди време е плащано по 50 лв. за нощно и 40 лв. за дневно дежурство. Сега хонорарът е по-висок, но желаещи няма. Принудих се да давам дежурства и в кабинета, за да не го затворя. В графика се включиха и доктор Й. Никулчин и д-р Л. Таушански. От затваряне на кабинета болницата ще губи пари. На част от пациентите, които търсят спешна помощ, се налага да постъпят в болница и те се хоспитализират в общинската, а не ходят в друга болница. Предишната събота в детско отделение са хоспитализирани 12 деца, които са минали през спешния кабинет с вирусни заболявания. Аз като управител гледам и финансовата страна на въпроса. Има ли пациенти, има и заработени пари по клинични пътеки”, заяви доц. Д. Недин.

Той обясни, че болницата не може да си позволи да увеличава хонорара на дежурствата в спешния кабинет. От парите от кредита, който отпусна банката, нито стотинка не е влязла в касата на болницата. Всичко е отишло за погасяване на старите задължения на здравното заведение. Това, което се изкара по клинични пътеки, това се разпределя за фонд работна заплата.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *