HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
Топ теми

Спипаха сина на екскмета на Сапарева баня Цв. Динев с убита сърна в багажника на джипа

По нелепа случайност хванаха с убита сърна в багажника на джипа по време на бракониерски лов сина на екскмета на Сапарева баня Цветан Динев – Николай, и племенника на бизнесмена Лазар Маргин – Цветан Маргин.

Двамата са задържани в местността Челяковото над Сапарева баня при полицейска проверка, докато са се придвижвали от местността Секирица, която е в близост до частното ловно стопанство на Евгени Грозданов от Самоков.

Всъщност полицейският патрул е бил изпратен по съвсем друг повод на мястото, да причака двама мъже от с. Сапарево – инж. Георги Палев и Крум Вуков, и Красимир Бачев от Сапарева баня.

Тримата били на излет на хижа “Ловна” и оттам се запътили в посока Паничище. Пътят им минавал през частното ловно стопанство на Евгени Грозданов. На една от поляните тримата си направили барбекю. В това време пристигнал Грозданов и им направил забележка, че имотът е частна собственост и трябва да го напуснат. Тогава Крум Вуков извадил пистолет и го насочил към него. Грозданов успял да избие оръжието от ръцете му и веднага потърсил помощ от полицията в Самоков. Самоковските полицаи алармирали незабавно колегите си в Дупница, откъдето изпратили патрулка да причака тримата, когато слязат в Сапарева баня, и да ги арестуват. В този момент обаче по пътя минали с джипа Николай Динев и Цветан Маргин. Полицаите ги спрели за проверка и открили в багажника убитата сърна. В момента ловът на диви животни е абсолютно забранен.

Репортер на “Струма” откри по телефона шефа на ЛРД в Дупница д-р Крум Бонев. Ето неговия отговор по повод бракониреския лов:

“Не зная подробности. По случая се занимава полицията. Николай Динев и Цветан Маргин са законни ловци. В такива случаи на бракониерство ловците се изключват от дружеството. Ако в полицията се докаже, че двамата са бракониерствали, ще бъдат изключени веднага”, заяви д-р Бонев.

Николай Динев не работи никъде. Понякога помага на баща си Цветан Динев в къщата за гости, която той откри, след като напусна кметския стол. Цветан Маргин работи като охранител в клон на банка в Сапарева баня.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *