Сплашване със застрашителни размери! 4 палежа за два месеца, К. Калдръмов на мушката

Подпалиха обзаведен фургон на бившия управител на санаториума в Сапарева баня Кирил Калдръмов. Палежът е извършен около 21,00 ч в неделя. Фургонът е бил поставен в имот извън Сапарева баня, в местността Джубрена, и е бил оборудван с дневна стая, кухня и складово помещение, в което Калдръмов държал около 240 рамки от кошери и други пчеларски принадлежности. Всичко е изгоряло в пожара.

Репортер на “Струма” се свърза по телефона с Кирил Калдръмов. Ето неговата версия за палежа:

“В неделя около 21,00 ч. ми се обадиха от бензиностанцията на Самоковско шосе, че фургонът гори. Веднага позвъних на тел. 112 да търся помощ. Аз и синът ми отидохме на място и се опитахме да изгасим огъня. Пристигна и пожарен автомобил, но всичко изгоря. Пред криминалистите обясних, че палежът е умишлен. Те взеха отпечатъци, оставени по фургона. Твърдя убедено, че палежът е умишлен, тъй като само за два месеца с цел сплашване бяха подпалени на два пъти входът на магазина, който се намира в къщата ми, и къщата на единия от синовете ми. Това едва ли е случайно. Имам съмнения кой може да е подпалвачът, но това ще каже полицията. Води се разследване. И трите пожара се случват в тъмната част на денонощието, така че да не може да се види кой е злосторникът. Нямам лоши взаимоотношения с никого, не дължа на никого нищо. Изгоряха над 240 рамки за кошери, цели кошери, посуда и обзавеждане в кухнята и дневната стая. Не съм изчислил щетите, но не са малко”, каза Калдръмов.

Дълги години той беше управител на санаториума в Сапарева баня. След напускането му отвари железарски магазин в къщата си.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *