Спряха кранчето на крупничанина М. Тошев и още 7 нашенци в Казахстан, местен гранд се прицели в хаджидимовката Е. Попадинова

Футболното първенство на Казахстан с 8 нашенци в него беше прекратено за втори път в последните месеци заради увеличения брой заразени с Covid-19. Забраната идва два дни след подновяването на местния шампионат, който се провежда по схема пролет-есен и от началото му са минали едва 3 кръга. Новото прекъсване засега е за период от две седмици, след като епидемичната обстановка в страната рязко се усложни.  В зависимост от по-нататъшното разпространение на заразата ограничителните мерки могат да бъдат удължени или затегнати.

В казахстанския елит за петия от предната кампания „Жетису“ играе крупничаннът Мартин Тошев, а доскоро съотборник му беше неврокопчанинът Георги Пашов. В „Окжетпес“ се подвизава защитникът Пламен Димов, а най-мощната българска диаспора е в „Кайсар“, където са легендата на ЦСКА Стойчо Младенов, асистентите в щаба му Тодор Янчев и Анатоли Нанков, лекарят д-р Иван Дойчев и нападателят Алекс Колев.

Най-титулуваният наш треньор в женския футбол Калоян Петков, който начело на „Казигурт“ /Шимкент/ има 7 шампионски титли, 8 купи и една суперкупа на Казахстан, призна, че хаджидимовката Евдокия Попадинова е на прицел на неговия клуб. „Досега не сме имали български футболистки. Вътрешното първенство у нас е на любителско ниво, докато тук лигата е професионална. Попадинова винаги е била в плановете ни. Познавам и Симона Петкова, която сега е в Италия, където силни игри направи и Лили Костова“, коментира специалистът, който бе избран за треньор номер 1 на Казахстан в женския футбол за 2019 г. Петков е бивш национал по лека атлетика и шампион на България на 1500 метра.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *