СРАМОТА! Всички разбраха какви ги е вършил горски в спалнята си

Районният съд в Кюстендил прати зад решетките горския работник Стоян Ангелов. Съдебната сага е с двегодишна давност. Горският се призна за виновен за това, че на 24.08.2016 година на ул. “Христо Ботев” №28 в кюстендилското село Раждавица е държал високорискови наркотични вещества – марихуана. Дрогата той грижливо скътал над гардероб в спално помещение на втория етаж в найлонов плик. Нетното тегло било 75.96 грама. Отделно от това на друго място в дървена кутийка във всекидневната в найлонов плик криминалистите се натъкнали на същото наркотично вещество с нетно тегло 3.74 грама. По цени на съдебната система тревата, която скрил горският, е на обща стойност 478.20 лева.
За това престъпление, което е подсъдно на чл. 354а от НК, горският ще изтърпи наказание лишаване от свобода за срок от 5 месеца при първоначален общ режим. Дрогата пък след съдебното определение се конфискува в полза на държавата. Горският ще трябва да плати и направените по делото разноски за експертиза в размер на 81.60 лева.
За да смекчи наказанието си, горският поиска споразумение с прокуратурата, заради което съдът наложи наказание под минимума. Решението на кюстендилските магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.
ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *