Топ теми

Сред поздрави и пожелания от приятели и пациенти д-р В. Каракостова отбеляза най-напрегнатия си имен ден

Общопрактикуващият лекар д-р Виктория Каракостова вчера отбеляза най-напрегнатия си имен ден. В деня на Св. Мина, който се счита за покровител на семейството и закрилник на жените, празнуват и хората, които носят името Виктория и Виктор, означаващо „победител“. По случай именния си ден д-р Каракостова бе поздравена от близки, приятели и пациенти, които й пожелаха да е най-вече здрава, за да продължи да лекува всички 2500 души от нейната практика в Кочериново. Телефонът на лекарката прегря не само с празнични, но и от тревожни позвънявания заради буреносното разпространение на коронавируса.

„Много хора са заразени, днес съм насочила 3-ма пациенти за болнично лечение, които са с двустранни пневмонии. Те бяха изследвани с бързи тестове, които обаче са отрицателни, а за бъдат хоспитализирани, трябва да са с положителни проби. При това положение не знам коя болница ще ги приеме, а състоянието им не позволява домашно лечение, което много ме притеснява. За мен тези бързи тестове не са точни. Ситуацията с този вирус става все по- сложна и непредвидима и не знам докъде ще стигнем“, коментира с тревога д-р Каракостова. 

Освен това на риск е изложено цялото й семейство, които като лекари са на първа линия. Съпругът й д-р Николай Нешев е хирург, но след закриването на хирургичното отделение, което бе превърнато в Ковид,  сега поема пациенти в спешно приемно отделение на МБАЛ – Благоевград, където е обособено триажно помещение за хора със съмнение за коронавирус. Дъщеря й, която завърши медицина, показа, че носи борбения ген на майка си и също влезе в Ковид отделение в софийска болница.

БЕТИНА АПОСТОЛОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *