Срути се подпорна стена на главния път за Гоце Делчев, директорът на ОДМВР-Благоевград на мястото

Срути се подпорна стена на главния път за Гоце Делчев. Движението на автомобили бе спряно. Откъм Банско има патрул на разклона за Елешница, който отбива автомобилите. Допускаха се преминаването само на хора с адресна регисрация от селата на Местенски район.

Малко по-късно от полицията съобщиха, че едното пътно платно по път II-19 между гр. Банско и гр. Гоце Делчев е свободно за движение. Пътят няма да бъде затварян, докато текът ремонтите по него, това ще става само, когато се извършват насипните дейности по укрепването му, заяви шефът на Областно пътно управление – Благоевград Иван Кунев.

На мястото на инцидента са: директорът на ОДМВР-Благоевград  старши комисар Дойчин Дойчинов, началникът на РУ-Банско главен инспектор Кирил Стоянов  и служители на Областно пътно управление, които инспектират създадената организация.

Съществува опасност от рухване на пътя. Очаква се експерти от “Пътно управление” да дойдат на място, за да огледат участъка  и да преценят доколко основите на пътя са компрометирани.

Пътят е подкопан поне метър под асфалтовото платно.

От АПИ съобщиха, че временно движението при 39 км по път III-197 Сатовча – Осина е ограничено в двете посоки поради пропадане на пътя от проливните дъждове.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *