Става напечено! Южна Корея създава мощен снаряд, планира да ликвидира подземните бази на Севера

Южна Корея възнамерява да създаде мощен снаряд, способен да унищожи севернокорейските подземни военни бази. Страната планира също да увеличи армията си, за да се противопостави на нарастващата заплаха отвъд границата, пише Daily Telegraph, цитирана от блиц. Южнокорейският президент Мун Яе-ин и американският му колега Доналд Тръмп се споразумяха да отпаднат наложените ограничения за бойните глави, които САЩ може да продаде.

Президентът Мун е заявила пред Тръмп в телефонен разговор, че поредният тест на бомба от Северна Корея е нажежила ситуацията до „критични“ нива и трябва да се вземат сериозни мерки, за да се даде на Северна Корея да разбере последиците от действията си.

Южна Корея вече има възможност да изстреля балистични заряди с обсег 800 км, след отпадането на ограниченията и може да порази цели на север. Новите планове на Сеул за разработване на нови ракети, способни да носят 2 тонни бомби, ще позволят да се атакуват обширни подземни военни съоръжения на Северна Корея, без да е нужна помощ от американска страна.

Така нареченият снаряд “Франкен“ е една от няколко тактики, които Южна Корея планува да приложи относно режима на севернокорейския диктатор Ким чен Ун и неговата ядрена програма.

До 1 декември Сеул планува да създаде и елитна специална бригада, чиято задача в случай на война, ще е да елиминира ръководството на Северна Корея, включително нейния лидер.

Членовете на тази бригада ще преминат обучение като американските тюлени, отговорни за смъртта на Осама бен Ладен. „В процес сме на изчистване на концепцията на плана“, заяви министърът на отбраната Сонг Йънг-моо пред националния парламент на Южна Корея.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *