Старшията на дубъла на орлетата под карантина, подопечните му под натиск на стотици фенове в Брезница и без 9 футболисти

Старшията на дубъла на орлетата в пиринската бундеслига Васил Петров бе поставен под карантина като контактен на заразена с Ковид-19 негова близка и проследи по телефона развоя на събитията във визитата на подопечните му в Брезница срещу тамошния „Пирин“, която благоевградчани спечелиха с 3:2, но с голямо треперене в края. Безапелационният лидер в класирането с 11 победи и 1 равен в кампанията беше поставен под натиск в гоцеделчевското село от стотици фенове, които накацаха по оградата на местния стадион, без опити да навлязат вътре в съоръжението, за което зорко бдеше дежурният делегат Георги Кордев. Въпреки емоционалната атмосфера, създадена от запалянковците, на терена двата тима не създадоха никакви грижи на професионалния рефер Благой Манов, подпомаган по тъча от елитния лайсмен Костадин Тановчев и от бившия играч на „Перун“ Марио Донев. В отсъствието на титулярния наставник от пейката в заключителния двубой за годината дърпаше конците в състава на гостите помощникът на Уорън Фийни в първия отбор Радослав Митревски. На негово разположение не бяха 9 от футболистите, на които се разчиташе дотук в кампанията. Седем от тях попаднаха под ударите на забраната за използването на юноши до 18 г. в мачовете, а двама останаха вкъщи с температура. Това наложи на пожар включването в състава на 19-ките Георги Цеклеов, Вергил Янев и Асен Либяховски, първите двама се отчетоха с по един гол. Домакините оказаха яростна съпротива и потвърдиха всеобщото мнение, че са една от най-стойностните формации в групата с ключова роля в първенството на „А“ РФГ. Ветеранът Тихомир Костурков и с 13 лета по-младият Г. Цеклеов дадоха преднина на орлетата до 37-та мин., когато брезничани върнаха едно попадение. В самото начало на второто полувреме В. Янев възстанови аванса на своите, но в 75-та мин. съперниците отново направиха крайния изход непредвидим и поддържаха интригата до последния съдийски сигнал.

„ПИРИН-2“: Христов, Цеклеов, Р. Бачев, Ив. Стоев, Митев, Либяховски, Малашевски, В. Янев, В. Стойков, Костурков /80-Хр. Иванов/, П. Кепов.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *