Стойнето от Дупница и хората му пропищяха от петричкия рефер Ст. Тренчев

Тимът на „Царско село“ пропищя от петричкия рефер Станимир Тренчев след загубата с 0:1 от ЦСКА. Хората на дупнишкия бос на царете Стойне Манолов предявиха претенции към съдията за подмината игра с ръка на Греъм Кери преди гола в последните секунди на Санкаре и декларираха, че пускат официална жалба срещу арбитъра след поредното грубо ощетяване от представителите на футболната Темида. Нито дума не обелиха от лагера на „Царско село“ за отсъствието от пейката на наставника Любослав Пенев. Липсата на Чичовото породи разнопосочни коментари – от съмнения за коронавирус до скорошното му назначение начело на червените.

Протестът на жалващите се от Тренчев гласи: „Отборът ни изигра пореден добър мач в българското първенство срещу ЦСКА, но отново бе грубо ощетен от съдиите. От началото на сезона реферите допускат грешки в няколко мача, които пряко влияят върху крайния резултат. В неделя вечер станахме свидетели на поредната такава, която ни кара да мислим, че тя и останалите грешки не са случайни, а се превръщат в тенденция. Няколко кръга ръководството на „Царско село“ подава жалби срещу реферите. Сега отново ще бъде внесена такава в Съдийската комисия към БФС срещу главния съдия Станимир Тренчев.

Най-фрапантната грешка бе в последната минута на двубоя, когато реферът подмина явна игра с ръка на Греъм Кери от ЦСКА при повеждането на топката, а след това се стигна до единствения гол. Според последните промени в правилата на футболната игра след всяко докосване на топката с ръка от атакуващ футболист (дори и случайно), което води до организиране на голова възможност, трябва да бъде отсъден пряк свободен удар за защитаващия се отбор. Забелязва се очевидно негативно отношение към клуба от страна на някои рефери, което води до грешки (умишлени или не), които оказват пряко влияние върху крайния резултат на няколко наши срещи. Искаме открито да заявим, че няма да позволим подобно отношение. Резултатите показват, че „Царско село“ е фактор в първенството и вероятно това не се харесва на мнозина. Ние ще продължим да предприемаме действия и ще подаваме жалби срещу съдиите при всяка една констатирана несправедливост към нашия отбор”.


Ст. Манолов и хората му поискаха наказание за рефера Ст. Тренчев

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *