Стойчо Кацаров: Ваксинацията продължава да бъде в незадоволителни темпове

Министърът на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров представи отчет за дейността си през първия месец от встъпването си в длъжност.

Той подчерта, че лошите резултати, които отчитаме в борбата с пандемията се дължат на две причини – недоброто състояние на здравната ни система и лошото управление на кризата.

“Ваксинацията продължава да бъде в незадоволителни темпове. Следим много внимателно разпространението на коронавируса. Очакваме в следващите дни страната ни да влезе в “зелената зона” според критериите на Европейската комисия”, каза здравният министър.

Според него, страната ни е сред първите в Европа, които са успели да въведат новите COVID сертификати. „Най-важното нещо, което направихме още първия ден е да променим логистиката за снабдяване с ваксини – най-вече за личните лекари. Дадохме приоритет и на ваксинацията на възрастните хора.

Добрата новина от имунизацията, която продължава да е на незадоволителни нива, е че над 400 хиляди възрастни хора са се ваксинирали”, той. Според него, страната ни е сред първите в Европа, които са успели да въведат новите COVID сертификати.

“Започнахме промени в здравната система. И без да има коронавирус, тя се нуждае от промяна”, допълни той. 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *