Стотици изпратиха Илияна в последния й земен път в Кюстендил, родителите й не са на себе си

Кюстендилка е младата майка, която бе жестоко убита в Пловдив в последните дни на миналата седмица. Илияна Митева бе заклана от съпруга си в апартамента им на ул. „Хаджи Димитър“ в кв. „Кючука” в Пловдив. Тя бе погребана днес на старите гробища в Кюстендил.

„За това момиче мога да кажа само хубави неща. Тя завърши заедно с дъщеря ми в местната Природоматематическа гимназия „Професор Емануил Иванов“, заедно тренираха волейбол. После отиде да учи в Пловдив, английска филология в Пловдивския университет. Като приключи следването си, реши да остане там.  Видях се с нея на кафе миналата година. Илиянка беше възпитано, кротко и интелигентно момиче“, споделя кюстендилка.

Илияна има по-голяма сестра, която е семейна в Пловдив. „За инцидента първо дъщеря ми започна да навързва нещата и ме питаше „ Мамо, дали не е нашата Илиянка, прекалено много са съвпаденията. А после излязоха и имената и разбрах, че дъщеря ми е била права. В събота пък сестра й написа във Фейсбук, че погребението ще бъде в неделя в Кюстендил“, споделя майката на бившата съученичка на Илияна. „На  погребението се коментираше, че Ради, съпругът на Илияна, имал някакъв проблем, но отказвал да се лекува. На мен ми щракна през ума, че нещо се случва с тях преди година. Те поддържаха общ Фейсбук – Ради Илияна, а после ползваха различни. Родителите й не са на себе си, не знаят какво ще се случи с детенцето им, никой нищо не каза. Поклонението беше в черквата „Свети Мина”, колеги на Илияна от EVN  бяха изпратили и венец“, каза кюстендилката.

Стотици се стекоха на поклонението, което продължило повече от час.

Преди да се разиграе кървавата трагедия в Пловдив, Ради Енев и половинката му Илияна са били неразделни близо пет години. Това показват снимки в интернет на убитата от приятеля и бащата на детето си млада жена. През лятото на 2013 г. кюстендилката е публикувала в профила си във Фейсбук кадър от планински излет, на който двамата са прегърнати. Година по-късно в профила й има пусната снимка на Ради с мощен мотоциклет. През следващата година пък явно двамата са били на море в Несебър и Илияна е пуснала три кадъра, на които е заснета пред старините в древния морски град.

В последно време обаче в профила си младата жена е качвала само снимки на страховити кучета. Приблизително преди 5 години Илияна е постъпила на работа в EVN, а от година и няколко месеца е била в майчинство. Ради пък е работил във фирма за търговия с метали на Кукленско шосе в Пловдив.

Припомняме, че Ради Енев уби жена си, а после се самоуби. Двата трупа бяха намерени в късния следобед на 15-ти март в апартамент в жилищен блок зад бившия РУМ „Родопи” в район “Южен”. Телата на Ради и Илияна били открити в апартамента от брата на убиеца, който бил и с майстор ключар, за да отворят входната врата. В момента на убийството с тях било и седеммесечното им бебе, което останало цяла нощ до труповете. Съседи разказаха, че бебето цяля нощ плакало.

ГЕРГАНА ИВАНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *