HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan
HP-p1-728×90 Refan

Студенти изкъртиха врата в къща за гости, за да спасят припаднала колежка, двама празнуващи закарани в спешното

Студенти изкъртиха вратата на тоалетната в къща за гости в Сапарева бавя, за да спасят припаднала колежка. Групата от София празнувала 8 декември в къщата за гости срещу входа на банята, на метри от Спешен център – Сапарева баня. Около 3 ч. след полунощ на тел. 112 е подаден сигнал за припаднала студентка. За две минути дежурният лекар се озовал в къщата за гости. 20-г. студентка се била заключила в тоалетната. Приятелите й крещели да отвори вратата, но отвътре не последвала никаква реакция.

По време на купона групата изпила много алкохол. След като момичето не давало никакви индикации, че всичко е наред, няколко момчета здравеняци изкъртили вратата на тоалетната. Студентката лежала безпомощно на плочника. Лекарят от Спешен център веднага й сложил още на място система, след което момичето било закарано в Спешния център. След промивки на стомаха и инжекции тя дошла на себе си. Не пожелала да бъде настанена в болница и компанията я завели обратно в къщата за гости.

И в Спешен център – Дупница са приети двама пияни студенти, празнували в домашна обстановка във вила край града. Младежите са докарани с личен превоз до Спешния център в неадекватно състояние. Пред лекарите заявили, че са изпили по няколко чаши водка. След промивки на стомаха и по една система се почувствали по-добре и пожелали да си тръгнат.

Сравнително спокойно е протекъл студентският празник тази година в Разлог и Банско. В курортния град, където имаше най-много студенти, служителите на реда са се отзовали на няколко сигнала за дребни пиянски свади, пострадали няма, както и депозирани жалби. Няма информация и за кражби в дните около студентския празник, за разлика от миналата година. От хотелиерския бранш също определиха празника като спокоен.

Два сигнала за нарушаване на потребителски права са подадени в Комисията за защита на потребителите от компании, празнуващи в Банско и Белица. Единият сигнал е, че хотелът в Банско, в който си направили резервация, се оказал по-нискокатегориен, отколкото се е рекламирал. Студентите се оплакали в КЗП от мизерни условия, неотговарящи на услугата, за която са платили. По случая е извършена проверка за прилагане на нелоялна търговска практика, която е потвърдила сигнала. На собствениците е издадена заповед за забрана за прилагане на нелоялната практика.

От КЗП съобщиха, че след влизането на заповедта в сила излъганите младежи и девойки могат да претендират пред съда за обезщетение, в случай че не получат такова доброволно от нелоялните хотелиери.

Инспектори към комисията са съдействали и на студенти, отседнали в хотел в Семково над Белица, които са се оплакали, че стаите, в които са настанени, са много студени, а температурите са под изискуемия минимум. След намесата на КЗП настанените в хотела студенти са получили печки.

От същия хотел е имало оплакване, че в салона за хранене се пуши. Сигналът е изпратен на РЗИ по компетенция за извършване на проверка.

ЕКИП „СТРУМА“

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *