Топ теми

Съдия-изпълнител сложи на тезгяха поредния имот в Банско

Съдия-изпълнител сложи на тезгяха поредния имот в Банско. Парцел от 30 дка, собственост на дружество „Кристал Спрингс Асетс“ ЕАД е обявен на публична продан заради непокрити публични задължения към община Банско.

Имотът е на тезгяха за втори път и е оценен на 1 555 200 лева. Само за три месеца цената му е спаднала със 172 хил. лева. Той се намира в урбанизираната зона на Банско, в местността Кучешчилец. Дружеството собственик е сред големите длъжници на общинската хазна с непогасени публични задължения, възлизащи на 190 809 лева. Заради тях в полза на община Банско има вписана забрана върху имота.

Дружеството се представлява от Станислав Йорданов. Интересен е фактът, че сред имената в съвета на директорите освен Йорданов фигурира и това на Нийл Оливър О´Райли, който е едно от главните действащи лица в заплетената история с „Добринище ски” и фалита й. И към момента тя си остава най-големият длъжник на общинската хазна със задължения от 574 679 лева въпреки че през последната година те са стопени с малко над 66 хил. лева.

Дружеството бе обявено в несъстоятелност през 2014 година и неколкократно мина през публична продан. През 2017година назначеният синдик Марияна Банчева обяви търг с пряко договаряне на активите на длъжника с начална цена 5 073 550 лв. Явно хотел „Добринище” е намерил тогава нов собственик.

Според регистрите на Министерството на туризма собственик на хотела, намиращ се в центъра на Добринище, към момента е бургаското дружество „БС Инвест 1” ЕООД, представлявано от Божидар Николов и Жеко Жеков, а стопанин е „Сигма ски“ ЕООД, представлявано от Георги Йовчев. Дружеството на Йовчев стопанисва и двете хижи „Безбог” и „Гоце Делчев”, но техен собственик и според регистрите на министерството все още е „Добринище ски”.

На публична продан, но заради дългове към българска банка, са още два двустайни апартамента в Банско, собственост на чужденци. Единият е с големина 71 кв.м, с обявена първоначална цена от 85 хил. лева, а другият – 60 кв.м, с цена от 74 хил. лева.

ИВА ГЕОРГИЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *