Съдът реши: 1000 лв. глоба за шамар в детска градина

Административно наказание “глоба” в размер на 1000 лв. ще трябва да плати преподавателка в детска градина в Чирпан, която ударила шамар на дете, докато то оцветявало великденска картичка, съобщава “Монитор”.

Случаят е от пролетта на миналата година. Тогава невръстният Т.Р. се оплакал на майка си, че госпожата му се скарала и му ударила шамар по лицето. В резултат на това той се напишкал.

Прокуратурата в Чирпан отказала да образува досъдебно производство с аргумента, че в конкретния случай деянието се преследва по частен път. Майката на удареното дето е завела наказателно дело в местното съдилище.

На 10 септември 2020 година съдът е освободил нанеслата лека телесна повреда М.Х. от наказателна отговорност и е наложил административно наказание – парична глоба. Междувременно директорката на детската градина наказала преподавателката със забележка, но тя впоследствие е била отменена.

М.Х. обжалва размера на глобата пред Окръжен съд – Стара Загора като се аргументирала с неверни показания от колежка и отменената забележка на директорката. Втората инстанция е потвърдила глобата. Към сумата били добавени и разходите, направени от майката на шамаросаното дете по делата. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *