С градинско парти и нает от Сандански оркестър изпратиха за бала възпитаника на Математическата Райчо Димитров

С градинско парти, в компанията на близки, роднини и приятели отпразнува завършването си абитуриентът на Математическа гимназия в Благоевград Райчо Димитров. За организацията и подготовка на празника се погрижи дядото на Райчо по майчина линия Благой Ангелов, който лично следеше на гостите да не липсва нищо, разчупи и раздаде двете специално подготвени погачи, вдигна първата наздравица и държа кратка реч:

„Много съм горд и развълнуван. Този момент е специален за мен, още повече че аз отгледах Райчо, той израсна пред очите ми”, сподели дядото Благой и разчувстван прегърна внука си.

На тържеството бяха и другият дядо на абитуриента Райчо Димитров-Чората, баба му Адриана и прабабата Анка.

„Не вярвах, че ще доживея този момент. Миналата година празнувахме завършването на по-големия правнук – Райчо Ангелов, а сега съм и на бала на по-малкия Райчо. Щастлива съм!”, заяви 90-г. Анка Георгиева, докато с умиление наблюдаваше вече възмъжалите си правнуци, а те отидоха специално да я поздравят и прегърнат.

При пълна секретност, за да не разбере нищо „главният виновник” за партито, пристигна и специалната изненада, за която се бе погрижил бащата на абитуриента Димитър Димитров. Затова бе създадена цялостна организация – няколко души залисваха Райчо, за да не излезе на улицата, друг следеше музиката от уредбата да бъде спряна. Така в определения момент изведнъж всичко утихна и в двора пристигна духовият оркестър на Сандански – „Брас Бенд” с 10 музиканти, а Райчо Димитров-младши ги посрещна с усмивка и вдигнати ръце. Двамата с дядо му Благой направиха истинско показно, а техният усет към такта и музиката бе толкова заразителен, че повечето присъстващи побързаха да се хванат на извилото се хоро.

„Искам да благодаря на всички, на цялото си семейство”, каза Райчо, който завъртя майка си във вихрен танц и прегърна баща си.

Част от близките на партито съпроводиха абитуриента при дефилето на класа и училището му. Младежът беше заложил на костюм в класическото черно и бяло и папийонка. Той слезе заедно със свои съученици от 12 „б” от автобус кабрио, нает за случая от София. Райчо мина по „червения килим” с 4-годишната Адриана, която миналата година дефилира и с по-големия – Райчо Ангелов, при завършването му също на Математическата гимназия.

„Смятам да уча „Стопанско управление” и да остана в България, а не да емигрирам в чужбина. Страната ни има нужда от нас, младите хора, най-важното е да не се предаваме пред трудностите”, заяви Райчо Димитров и заедно с връстниците си от ПМГ отпразнува завършването си.  

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *