С грандиозен спектакъл студенти и ученици плениха сърцата на публиката в Благоевград

Под надслов „Аз и ти – заедно в сбъднатите мечти“ студенти от Югозападния университет и ученици зарадваха жителите и гостите на Благоевград с впечатляващ концерт, който изпълни до краен предел зала „ Яворов“. Събитието бе реализирано по идея на Даниела Богданова и доц. Георги Гаров, който бе и режисьор на концерта. Мотото на артистичния форум обедини талантливи изпълнители от различни възрастови групи – студенти от Факултета по изкуствата, ученици от музикалните паралелки на Националната хуманитарна гимназия, възпитаници на Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград. Представената музикално-танцова програма бе изключително богата, а заради големия интерес и липсата на места не всички дошли успяха да станат свидетели на мащабния и грациозен спектакъл.

Началото бе поставено с „Пирински танц“ в изпълнение на ДЮФА „Пиринска китка“. Последваха прекрасни композиции и хореографии на ФТА „Пиринче“ и студентския фолклорен ансамбъл. Не по-малко впечатляващо бе и представянето на талантливите певци и инструменталисти от фолклорните групи  „Веселина“ и „Бисери“, Народния хор към НХГ, Студентския фолклорен ансамбъл, женската фолклорна певческа група от класа по народно пеене на преподавателя в катедра „Музика“ гл. ас. д-р Мариана Манолева и оркестър с ръководител доц. д-р Валери Димчев.

Препълненият салон и бурните аплодисменти на зрителите бяха доказателство и признание за положения труд и усилия на изпълнителите и техните ръководители.

СТАНИСЛАВА ДАЛЕВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *