С картина, рисувана с пъстри маслени пастели, моливи и флумастери, 6-г. Ив. Беличанова от Долно Осеново грабна първа награда в конкурса “Моят свят в моя град“

В симитлийското село Долно Осеново се проведе отложилото се първо награждаване на победителя в конкурс за детска рисунка “Моят свят в моя град“ в партнираща детска градина по интеграционния проект на община Симитли.

Малката Ивайла Беличанова от 4-та група в детска градина в с. Долно Осеново е победителят в първия етап от конкурса. Рисунката й „Моят свят в цветове“, регистрирана под номер 14 в състезанието, впечатли всички присъстващи с пъстротата и многоцветието си. Шестгодишната художничка е използвала пъстри маслени пастели, моливи и флумастери в творбата си. Тя бе избрана сред всички участващи рисунки след проведено гласуване на място, в което взеха участие поканените гости – кметът на село Долно Осеново  господин Сегменов, ръководителят на Клуб на родителите и част от поканени родители на децата от детското заведение.

Всички деца, усмихнати и лъчезарни, бяха облечени в тениски в червено, с лого на проекта, които получиха като награда за участието си в конкурса. Победителят – талантливата Ивайла, бе наградена с раница, пълна с пособия за рисуване, с пожелания да продължава да рисува света около себе си така цветен и красив.

Под формата на занимателни игри в двора на детската градина децата се забавляваха и получиха още нови знания за здравословното хранене. Чрез кратка беседа за зеленчуците и плодовете малчуганите, играейки, успяха да се насладят на малкия празник, който е част от конкурса за детска рисунка с име „Моят свят в моя град“.

ИВАН ИВАНОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *