С наздравици и весели спомени Мишо и Нели Цоневи отпразнуваха 53-годишнината от сватбата си

Живата история на читалищната дейност в Пиринско Михаил Цонев и нежната му половинка Нели, научила на математика десетки ученици в бившето Първо основно училище в Благоевград, празнуваха 53 г. семеен живот. Двамата отбелязаха сватбения си ден у дома в тесен кръг, който в техния случай никак не е тесен, със семействата на тримата им синове Петър, Чавдар и Радослав. Семейство Цоневи получиха много телефонни обаждания с честитки и пожелания за здраве и още дълги години щастлив семеен живот от близки и познати от цяла България, от Англия, та чак от Америка. Най-забавната част от фамилната сбирка бяха старите снимки и весели случки, които изплуваха в спомените и предизвикаха сълзи от смях и добро настроение.
Мишо и Нели се запознали в Педагогическия институт в Дупница, тя следвала математика и живеела на квартира, тъй като е от Ихтиман, а той учел задочно природни науки. Бил тръгнал да търси своя позната, когато го запознали с нея.
“Плени ме веднага с черната си къдрава коса, красива усмивка и грация!”, и до днес Мишо помни как е изгубил ума си по Нели и само след месец-два я довел в Благоевград.
Наздравиците бяха много, всички с пожелания след златната сватба преди 3 г. да съберат близките си и на диамантена, а на 75-годишнинината от брака им заедно в здраве да празнуват и коронната сватба.
ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *