С посещения на лекари специалисти от столична клиника компенсират липсата на болница в Бобов дол

Всеки четвъртък ортопед, кардиолог, специалист по кожни болести и ендокринолог извършват безплатни прегледи в Медицински център – Бобов дол.

Пред “Струма” кметът на миньорската община Елза Величкова заяви: “С идването на лекари специалисти от София компенсираме липсата на болница в града. По този начин спестяваме на жителите на общината пътуване до Дупница или София, за да бъдат диагностицирани”, заяви Величкова. 

Тя заяви още, че се търсят лекари специалисти, които да работят на трудов договор към общинския Медицински център, за да се осигури адекватна медицинска помощ на населението.

По нареждане на Елза Величкова се изработва график за посещение на медицинска сестра в малките населени места в общината. Медицинското лице отива по домовете на възрастни и болни хора, мери им кръвното налягане, дава съвети на възрастните как да пият лекарствата си… Ако на някого от посетените в дома им състоянието е тежко, медицинската сестра преценява дали да бъде хоспитализиран, или да остане на домашно лечение.

ЙОРДАНКА ПОПОВА 

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *