С по 6 заплати си тръгнаха от общината заместниците на екскмета Р. Томов, Л. Милев с най-голямо обезщетение от 22 680 лв.

По 6 заплати са взели на излизане от община Благоевград заместник-кметовете в екипа на Румен Томов Пролет Трифонова, Любен Милев и Венелин Трошанов. Общата сума, която е преведена по сметките им, е над 76 000 лв. С най-голямо обезщетение заради максималния клас прослужено време от 18% си е тръгнал зам. кметът по сигурността Любен Милев, който към пенсията си от полицията добавя 22 680 лв. Заради едва 6% клас почти 5000 лв. по-малко е обезщетението на колегата му инж. Венелин Трошанов, който отговаряше за строителното направление. Той получава17 800 лв. Почти същата сума е обезщетението и на Пролет Трифонова, която завеждаше хуманитарния сектор в общината. Тримата са освободени от четвъртия заместник и вр.и.д. кмет Ясен Попвасилев с право на обезщетение, самият той го потвърди, като посочи, че това право се дава от Кодекса на труда.

От вчера със заповед за прекратяване на трудовия договор в джоба, но без обезщетение от 6 брутни заплати, е и Я. Попвасилев. Също като него без обезщетение си е тръгнала Злата Ризова, която ръководеше пиар отдела в екипа на Р. Томов.

Припомняме, че преди 2 г. тогавашният  вр.и. д.кмет Иво Николов не склони да освободи колегите си от зам. кметския екип на Ат. Камбитов с 6-месечни обезщетения, въпреки че законът му даваше това право.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

1 Коментар

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *