С решение на ОбС – Белица заплатата на кмета Р. Ревански става 3000 лв., председателят А. Ахмед ще получава 1800 лв.

Общинският съвет в Белица е гласувал увеличение на заплатата на кмета на общината Радослав Ревански. Увеличението е с над 30% и е гласувано на заседание на местния парламент в края на миналия месец. След увеличението градоначалникът ще получава заплата от 3000 лева. Досега трудовото му възнаграждение бе 1700 лева. Размерът му за последно е определен с решение на ОбС от ноември месец на 2019 година, или в началото на вторият му мандат. Реално заплатата на кмета на Белица не е променяна от встъпването му в длъжност като кмет. В началото на 2018 година по време на първия му мандат  бяха увеличени възнагражденията на някои от селските управници, но тогава той отказа да му бъде вдигната заплатата и тя остана същата – 1700 лева.

Дори и с това увеличение размерът на кметското възнаграждение е доста под тавана за градоначалници,  който бе определен от парламента миналия януари и който е в размер на 4600 лева.

С увеличението на заплата на Ревански се увеличава и възнаграждението на председателя на ОбС – Белица Ахмед Ахмед, която съставлява 60 % от основната месечна заплата на градоначалника, и става 1800 лева.   

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *