С РЕШЕНИЕ НА ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ! Председателят на ОбС – Сапарева баня В. Маргин прокарва водопровод за минерална вода до имота си с басейн и къщи за гости

Общинските съветница в Сапарева баня разрешиха на дупнишката адвокатка Йорданка Божкова изработването на ПУП за строеж на хотел и три къщички за гости в Шаркова кория, в землището на Сапарева баня. Тя е купила имота край курортния град през 2017 г. и заедно със сина си Станислав Божков имат инвестиционно намерение да построят хотел и три къщички. Затова са поискали от Общинския съвет да преотреди земеделската земя в неземеделска.

Друга дупничанка – Зоя Петрова, но с адрес в София, също е получила разрешение за строеж на туристически обект в землището на курортното селище.

На почти всяка сесия общинските съветници дават съгласие за ПУП за строеж на къщи за гости и хотели и броят им расте лавинообразно. Допреди 1 г. в курортното градче официално бяха регистрирани 120 къщи за гости и хотели.

Като допълнителна докладна на заседанието на ОбС вчера беше внесено и искане за разрешаване на сервитут за изграждане на водопровод за минерална  вода до басейна и къщичките за гости на председателя на ОбС Васил Маргин.

Както “Струма” писа, на предишно заседание местните парламентаристи  разрешиха на председателя  В. Маргин ПУП за изграждане на комплекс от къщички за гости и басейн, но той още не е реализиран.

По искане на директора на училището в Сапарева баня Елена Гелева заради недостига на по един ученик в двете паралелки в 9 клас вчера общинските съветници гласуваха двете маломерни паралелки да се дофинансират от общината.

ЙОРДАНКА ПОПОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *