С 30 хил. лв. ремонтираха покрива на почивната база на община Благоевград в м. Предел

С 30 хил. лв. е ремонтиран покривът на почивната станция на община Благоевград в местността Предел. Преди няколко месеца управителят на базата Веселин Димитров сигнализирал в кметството за спешна нужда от ремонт, тъй като след поройни дъждове всички помещения на последния трети етаж били наводнени. Проверка на общински специалисти установила, че покривът е компрометиран, ламарината по борда е разместена, а на места липсва, водосточните тръби, където ги има, са запушени.

В началото на ноември кметът възложил ремонта на регистрираната само 5 месеца преди това благоевградска фирма „Йомабилд“ ЕООД, собственост на Росита Бирова. Точно в този период обаче болшинството от работниците в дружеството й се оказали с коронавирус. Затова до сключване на договор така и не се стигнало, а градоначалникът отправил в края на ноември поканата си към фирма „Вием Строй“ ООД на Анета и Емил Витанови. Стойността на поръчката е за 29 900 лв. без ДДС. Същата фирма бе поканена от кмета Р. Томов да изгради и футболното игрище в двора на Осмо СУ в Благоевград срещу 55 750 лв. след провал на конкурса поради липса на кандидати.

От общината информираха, че през 2021 г. ще се търси финансиране за поетапно обновяване на цялата станция и при първа възможност ще започне основен ремонт, включително и на отоплителната система. Тя трябва да се поднови, както и да се подмени обзавеждането на стаите, за да може да предоставя всички удобства.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *