Теч от преливник на ВиК превърна в ледена пързалка улица в с. Изгрев

Теч от преливник на ВиК превърна улица „В. Левски“ в благоевградското село Изгрев в ледена пързалка завчера рано сутринта. Читатели на вестник „Струма“ сигнализираха за сериозния проблем, породен от ниските температури през нощта.

Кметът на селото Йордан Китанов незабавно сигнализира на водното дружество след сигнала на „Струма“ и вчера на място специалисти констатираха  причините за изтичане на вода от преливника.                                                                                                                                 „Системата за водоснабдяване на с. Изгрев е с двойно захранване – от градската мрежа и от собствен водоизточник, за да се осигури достатъчно количество през лятото, когато хората поливат градините си“, коментира управителят на ВиК ЕООД инж. Росица Димитрова. Проблемът дошъл от намаление на потреблението със застудяването.

„Благодарим на хората за сигнала, взехме мерки водоподаването за селото да е само от градската мрежа.  Ситуацията е овладяна и водоподаването ще се урегулира“, информира вчера следобед ВиК шефката.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *