Топ теми

Ток удари 10-годишно дете по време на баскетболен мач

10-годишно момченце е било ударено от ток по време на баскетболна игра във великотърновското село Миндя, съобщи”Борба”. Инцидентът е от петък вечерта, когато около 21:30 часа то пострадало след като допряло ограда, по която тече ток. До това се стигнало след авария на осветително тяло,монтирано над баскетболен кош, сложен на стара мантинела.

“5 минути след злополуката бях на мястото. Участъкът е обезопасен. Станала е авария, заради която по мантинелата и оградата е протекъл ток. Извикахме фирмата, с която община Велико Търново има сключен договор за поддръжка на осветителните тела, проблемът бе отстранен и там повече няма да има лампа”, заяви кметът на Миндя Иван Иванов.

10-годишното момченце е закарано от родителите си във филиала за спешна помощ в Горна Оряховица и след обстоен преглед от дежурния екип, веднага е прието в отделението по реанимация на МБАЛ “Св. Иван Рилски”. Има входна рана на ръката, но състоянието на детето е стабилно. То е прието със слаб пулс и намалено съдържание на кислород в кръвта, разказва неговата майка. Получило е и изгаряния по ръцете. Очаква се днес да бъде изписано от болница.

Бащата на детето каза, че все още е в шок от случилото се. Семейството ще си търси правата.

Кметът заяви, че е заварил мантинелата с баскетболния кош и лампата през 2003 година, когато започнал първия му мандат.  Кметът на с. Миндя Иван Иванов обясни, че лампата е поставена преди около 10 години.

От фирмата по поддръжка заявиха, че от днес е назначена проверка на уличното осветление в цялата област.

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *