Топреферът на Пиринско Ив. Стоянов безупречен в своя мач №200 в родния елит, съгражданинът му Бл. Макенджиев разля шампанското

Топреферът на Пиринско Ивайло Стоянов беше безупречен в своя мач номер 200 в родния елит. Дебютът му в „А“ група датира от 2007 г. на срещата в Смолян между „Родопа“ и „Черноморец-Бургас-София“ на Ивайло Дражев, направи име и по европейските терени, заслужи и приза за съдия на годината у нас през 2014-а. Юбилейното число петричкият международник закръгли в двубоя на „Берое“ и „Монтана“, а преди началния съдийски сигнал бе отрупан с цветя и плакети от СК на БФС, домакините и гостите, които го изненадаха в добавка с фланелка и шалче. Нито една скверна дума не отправи срещу него след нулевото равенство експресивният наставник на заралии Димитър Димитров-Херо. Не предявиха претенции и от лагера на монтанчани, въпреки че останаха с 10 души още в 16-та мин. след двата бързи жълти картона на техния футболист Дани Кики.

Шампанското за играч на мача разля съгражданинът на юбиляря в съдийска тога Благой Макенджиев. Бившият страж на орлетата и настоящ на тима от Северозапада остана изненадан от избора. „Аз имах най-малко работа от целия отбор. „Берое“ владееше инициативата, имаше предпоставки за добри положения, но се справихме добре. Съперникът имаше 1-2 удара за статистиката. Не очаквах да имам толкова малко работа предвид класата на старозагорци. Целта ни е оставане в групата и се надявам, че това нещо ще се случи. Изпращам тежка година, изпаднах с „Дунав“, но да сме живи и здрави, нещата ще се оправят”, коментира Макенджиев.

От другите трима кадри на „Пирин“ /Бл/ в гостуващия състав капитанът Иван Михов и Александър Башлиев бяха на терена цял мач, а Тони Тасев игра до 75-та мин.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Коментар с Facebook

loading...

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *