Топ екологът Сидер Седефчев със срок до 10 август да изведе животните си извън с. Влахи

Съветниците предприеха крутите мерки по нареждане на бившия областен управител Ст. Христов, след като 4 месеца чакаха животновъда да извози торта, заринала кресненското селце

Общинските съветници в Кресна предприеха крути мерки към заселилия се в обезлюденото с. Влахи еколог Сидер Седефчев. На юлската сесия с 11 гласа „за“ и само 1 „въздържал се” те задължиха Седефчев да премести всички си животни извън територията на селото и му дадоха за това 30 дни, които изтичат на 10 август.

Съгласно Закона за ветеринарномедицински дейности ОбС – Кресна задължи Сидер Седевчев да си води кучетата на каишка и да не ги пуска безконтролно, както и да изчисти целия оборски тор на територията на Влахи, натрупан от животните му.

Мерките са наложени след писмо от последните дни на управление на бившия областен управител Стоян Христов. Той се намесил, след като 4 месеца Седефчев отказвал да изчисти животинските фекалии, натрупани от 500-те му каракачански овце, 230 калоферски кози и 20 каракачански коня плюс 50 каракачански кучета, които екологът отглежда, за да продава. Купищата тор бяха открити още през април от служители на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район”, които по сигнал отидоха в красивото кресненско селце и го намериха затънало в лайна до самия бряг на река Косовска, която минава през Влахи. Съгласно процедурата Община Кресна трябваше да изпрати писмо до Седефчев незабавно да изчисти оборския тор, но явно то е останало без резултат, след като се наложи намесата на областния управител.

Сидер Седефчев, съпругата му Елена и брат му Атила всъщност са окупирали по-голяма част от селцето, където срещу огромни държавни субсидии отглеждат животните, освен това имат екосдружение с образователен център за едри хищници, изложбени зали, кафене, магазин, обгрижват дори няколко лешояда по проект за 14 млн. лв. Самите те живеят в огромна къща, закрита от високи дувари, имат и няколко луксозни вили, които се дават под наем.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

4 Коментара

  1. Светлозар

    Колко гнусна статия. Поръчкова, манипулативна и отвратителна. Това същество, което я е написало, личи, че се е продало за жълти стотинки и защитава лични чужди интереси. Срам!!!!

    Отговори
  2. Една Българка

    Защо бе уроди мръсни искате да ибиете всичко българско. Защо клеветите. Какви субсидии получавате вие за унищожението на собстяения си народ и държава. Да пукнете дано. Трябва да се органзираме да пазим овцете, а вас да избесим в гората да нахраните и наторите червейте, барем безполезните ви телеса спасят лешоядите и наторят свещената земя Българска. На народа му писна от българоубийци и продажни безгръбначни изроди. Сто процента съм сигурна, че и на майките си п**тките сте продали даже.

    Отговори
  3. Потресен

    Толкова лъжи на едно място! На всичкото отгоре селото е пусто и не пречат на никого.

    Отговори
  4. Стоян

    Някой се опитва и прави нещо свястно в едно замиращо село, но ми се пречи, понеже не е идин от многото тъпаци! Отдавна не бях попасар на подобна клеветническа и гнусна публикация, явно последните свестни хора в района са Герасим и избитите горяни във Влахи…Жалко!

    Отговори

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *