Трагични подробности за самоубийството в Сатовчанско! Младежът живеел сам след развода на родителите си, майката е в Софийско, а бащата на гурбет в Испания

Черната серия от нелепи инциденти в Сатовчанско навръх Рамазан Байрам продължава. 19-годишният Явор Юзекчиев от сатовчанското село Плетена сложи край на живота си, след като надяна примка на врата си и скочи от терасата на втория етаж на дома си.

Трагедията се разиграла в понеделник вечерта, когато в къщата нямало никой. Жители на селото разказват, че родителите на Явор се развели преди няколко години. Майка му живее в Софийско, но идвала да го вижда. Преди време баща му пък заминал на гурбет в Испания. Младежът живеел сам. Според местните нямал и с кого да споделя, когато имал проблем. До обед във втория ден на големия мюсюлмански празник Рамазан Байрам бил в много добро настроение. Поздравявал всеки, който срещнел на улицата. Никой дори и не предполагал, че вечерта ще реши да сложи край на живота си.

В късния следобед се прибрал вкъщи и повече не излязъл. Негов близък отишъл да го търси и намерил тялото му да виси на бесилото.

Явор бил десетокласник в Средно училище „Св.св. Кирил и Методий“ в Сатовча. По семейни причини записал да учи средно образование две години след своите връстници. Бил много добър ученик и имал хубави оценки. Спортувал много и се занимавал с футбол. Не споделил пред никого, дори и пред приятели, че нещо го тормози.

Загубата е непрежалима за неговите родители, близки и приятели. Те го познават като изключително добро и позитивно момче и недоумяват защо десетокласникът се е самоубил.

Село Плетена потъна в скръб след черната вест за нелепо отишлия си от този свят млад живот. Съучениците и учителите на Явор също са потресени от трагедията.

Това е второ самоубийство в община Сатовча за последните дни. В събота следобед в река Бистрица беше открито безжизненото тяло на 64-годишния Ивко Максимов от Боголин. То било със завързани ръце и крака и чувал, пълен с камъни, увиснал на врата му.

Зловещата находка беше открита от млад рибар от село Абланица в местността Римския мост. Незабавно на мястото дойдоха екипи на полицията, Спешна помощ и Гражданска защита. Трупът бе транспортиран за аутопсия. Резултатите от нея показаха, че става дума за самоубийство. Той споделял пред свои приятели, че ще сложи край на живота си, но никой не вярвал, че ще го стори.

Възрастният мъж бе погребан в родното му село в първия ден на празника Байрам – неделя. Само ден след това стана второто самоубийство на десетокласника в село Плетена.

Преди 10-ина дни пък 38-годишният Борис Вълев сложи край на живота си, скачайки от терасата на петия етаж на блока, в който живее. Тялото му бе намерено от негови близки пред входа на жилищната сграда. Той е син на известния в близкото минало художник Вернер Вълев.

ВАСИЛ НИКОЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *