Треньорът в оставка на ФК „Марек“ избран за президент, досегашният шеф му стана подчинен

Треньорът в оставка на третодивизионния „Марек“ Цветан Видински бе избран за шеф на управителния съвет на клуба от общото събрание, което трябваше да трасира бъдещето на славния някога отбор след абдикирането на предишния президент Борис Паризов. Бизнесменът, който живее в Италия, хвърли бялата кърпа в началото на лятото и остави тима на автопилот, а в дните преди форума за избор на негов наследник афишира подкрепа на кандидатурата на братята Георги и Васил Караколеви и техния баща Роман Караколев да вземат властта на „Бончук“. Делегатите с право на глас обаче се вслушаха в протестния вот на феновете срещу фамилията, която преди 4 години учреди алтернативен „Марек“ и раздвои местните привърженици по подобие на ситуацията в Благоевград с „Пирин“ и „Македонска слава“. Паризов пък прие да бъде редови член на новата управа, с което стана подчинен на досегашния си подопечен. Ръководното трио допълни вицето Васил Василев.

Кметът Методи Чимев анонсира преструктурирането на клуба в акционерно дружество, в което общината да държи контролния пакет акции, влизайки в АД-то със стадиона и базата, както и с определен финансов ангажимент за издръжка на състава. Добрата новина за присъстващите бе анонсираното съгласие на няколко фирми да наливат пари в „Марек“ с условието да оказват непосредствен надзор върху разходването на вложените средства. Дружеството ще бъде отворено и за дребни акционери.

Новоизбраният председател на УС Цв. Видински уточни, че сяда в шефското кресло временно, докато приключи процедурата с преобразуването на „Марек“ в АД. Тепърва той и останалите му колеги в ръководния орган ще умуват на кой специалист да поверят отбора и оцеляването му в третото ниво на родния футбол. Не е изключен вариант по примера на „Балкан“ /Ботевград/, където играещ президент и наставник е бившият нападател на дупничани Иван Редовски.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Цветан Видински

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *