Опитът на екскметаАт. Камбитов да се измъкне “чист” от аферата с фирма „Старт- 2015“ гръмна като балон в съда

Окръжен съд – Благоевград отхвърли като неоснователен иска на екскмета Атанас Камбитов , който оспори вписването му за управител на фирма „Старт- 2015“ ЕООД по време на втория му мандат като техническа грешка.

Предявените искове от страна на Атанас Камбитов  срещу фирмата, представлявана от Румяна Шекерлийска, с които да бъде обявяване като несъществуващо обстоятелство избора му за управител и вписването му като такъв да бъде прогласено за нищожно и недопустимо и в крайна сметка заличено, са неоснователни, реши съдия Николай Грънчаров.

Както struma.bg писа, заради въпросното вписване на Атанас Камбитов като управител на фирма „Старт-2015“ ЕООД, общинската съветничка Злата Ризова поиска от ОИК – Благоевград  предсрочно прекратяване на кметския мандат. В сигнал от 17 април 2019 г  тя посочваше, че кметът Атанас Камбитов е бил вписан в Търговския регистър като управител и едноличен собственик на „Старт-2015” ЕООД между 25 септември и 3 октомври 2017 г., което е закононарушение на ЗМСМА, поради което поиска предсрочно прекратяване на пълномощията му. На 22 април с 5 гласа „против“ и 4 „за” ОИК отхвърли искането на общинската съветничка Злата Ризова.

Срещу решението бяха депозирани 5 жалби в Административен съд, но 4 от тях – на общинските съветници Злата Ризова, Калоян Ханджийски, Валери Смиленов и протестъра Николай Кутанов, бяха счетени за недопустими поради липса на правен интерес, тъй като били подадени в качеството им на физически лица. Оцеля само жалбата на БСП, тъй като е подадена съгласно законовите изисквания от председателя на партията Корнелия Нинова. Делото в Административен съд беше спряно от съдия Саша Алексова именно заради търговското дело в Окръжен съд, което се явява преюдициално.

Припомняме, че след като загуби кметските избори, той подаде сигнал в ОИК затова, че новоизбраният кмет Румен Томов, не е заличил участието си като собственик на фирма в задължителния едномесечен срок. След проверка по случая от ОИК отхвърлиха искането за предсрочно прекратяване на пълномощията на новия кмет , което бе обжалвано пред Административен съд от 4 партии, а първото заседание е насрочено за утре.

Коментар с Facebook

loading...

Свързани новини

1 Коментар

  1. Ивснов

    За боклука Камбитов нее проблем, той може и ще размита ват докато му мине мандата. За друг обаче не може

    Отговор

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *