Туркиня се разведе със съпруга си заради лоша хигиена, взима обезщетение от 16 000 долара

Турски съд издаде разрешение за развод на семейна двойка от Анкара заради лошата хигиена на съпруга и присъди на жената обезщетение в размер на 500 хиляди турски лири, съобщава „Хюриет дейли нюз“.

Съдът е приел посочената от съпругата причина за неадекватната хигиена на мъжа като достатъчно основание за разтрогването на брака им и е счел съпруга за изцяло отговорен за разпадането му.

Съгласно съдебното решение мъжът ще трябва да плати обезщетение на жената в размер на 500 000 турски лири (16 475 долара).

Съпругата е направила постъпки за развод, обвинявайки мъжа си, че е занемарил личната си хигиена, като не се е къпел с дни, миел зъбите си само веднъж или два пъти седмично и използвал едни и същи дрехи дни наред.

Първоначалната присъда по делото, издадена от анкарски съд, занимаващ се със семейно-правни въпроси, е била окончателно одобрена от апелативна съдебна инстанция. Апелативният съд е
потвърдил, че съпругът като страна, занемарила личната хигиена, носи пълна вина за обстоятелствата, довели до развода.

Решението откроява значението на личната хигиена в брачните отношения и представлява прецедент за случаите, когато пренебрегването на чистотата се отразява върху състоянието на връзката, а в същото време отразява ангажимента на съда да разглежда като потенциален мотив за разтрогване на брака и причини извън традиционните основания, отбелязва „Хюриет дейли нюз“. Източник: БТА

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *