Турците пак се захласнаха по орлето Ст. Костов: Ако е здрав и в добра форма, ще бъде ценна придобивка

Турските клубове пак се захласнаха по орлето Станислав Костов след проблемите на благоевградчанина в „Левски“. „Ако е здрав и в добра форма, ще бъде ценна придобивка“, коментират във футболните среди на югоизточната ни съседка, докъдето бързо достигнаха информациите, че най-точният стрелец на родната Първа лига през сезон 2018/2019 е пред напускане на Герена. В голмайсторската му кампания синът на някогашния капитан и треньор на „Пирин“ Йордан Костов беше силно желан оттатък Капитан Андреево, но прояви лоялност и стана да защитава синята кауза. След това го застигнаха контузии и рязък спад в изявите му. След възобновяването на настоящото първенство вр.и.д. наставникът Георги Тодоров го заби трайно на пейката, заговори се за конфликт между двамата, след като нападателят поискал обяснение за изолацията.

Преди неделната визита в Стара Загора срещу „Берое“ Тодоров амнистира Костов с обяснението, че се е извинил за поведението си пред него и пред целия отбор, но продължи с гаврата и му отпусна игрово време едва в добавените 4 минути на двубоя, когато замени Здравко Димитров.

„Левски“ спечели срещу хората на Димитър Димитров-Херо с 2:1 и задмина ЦСКА на второто място в класирането на първата шестица. В 34-та мин. Мартин Камбуров реализира гол под номер 233 в елита и рекорден 24-и в мрежата на сините, но ветеранът бе засенчен от двете попадения на Найджъл Робърта (22, 72). За вратаря Милан Миятович и халфа Хали Тиам това бе последен мач с екипа на левскарите. Минути преди началото от клуба им връчиха специален плакет и фланелка на отбора, чийто номер съответстваше на двубоите им за столичния гранд. За сбогом Тиам сложи капитанската лента със съгласието на титулярния й носител Иван Горанов. Черногорският страж посочи новата си дестинация – унгарския МТК /Будапеща/, а сенегалският полузащитник обяви, че би предпочел да остане на Герена до живот, но ситуацията не го позволява. Начело на опашката от кандидати за подписа му е казахстанският „Кайрат“.

Междувременно стана известно, че уволнението на доскорошния предводител на „Левски“ Петър Хубчев вероятно ще струва на клуба близо 100 000 лева под формата на заплати и компенсации.

ТОНИ КИРИЛОВ

loading...


Коментар с Facebook

Подобни новини

Остави коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *